Valitse kieli

• fi

Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

• en

Set english as the language of the page.

Asemanseutu 30.3 – Nykynäkymät talteen!

9.3.2022 Tapahtumat

Asemanseutu

Asemanseutu 30.3
Nykynäkymät talteen!

Asemanseudun yleissuunnitelma muuttaa tulevaisuudessa aseman ympäristöä esimerkiksi Jokikylässä ja Peltosaaressa. Kuvataan yhdessä, miltä maisemat näyttävät nyt! Riihimäen kaupunginmuseon jälleenkuvauskävelyllä kuvataan asemanseutua keskiviikkona 30.3 klo 17. Kierros on osa Keravan, Tuusulan, Hyvinkään, Riihimäen, Nurmijärven ja Mäntsälän museotoimijoiden yhteistä Kuvaa uusiksi – jälleenkuvausta kotikulmilla –hanketta.

Jälleenvalokuvauksessa otetaan uusia versioita vanhoista kuvista: Ne otetaan samoista paikoista ja samoihin suuntiin kuin esikuvansa. Mikä on uutta, mitä vanhaa on säilynyt? Samalla tallennetaan muuttuvaa maisemaa.

Kierrämme keskeisiä paikkoja, tutkimme Riihimäen kaupunginmuseon kokoelmista löytyviä kuvia ja kuvaamme niistä uusia versioita. Kuvaamiseen ja vanhojen kuvien paikantamiseen käytetään Android-puhelimissa toimivaa ilmaista Ajapaik-sovellusta (voit ladata sen esimerkiksi Google Playsta). Voit kuitenkin myös kuvata myös muilla puhelimilla tai kameralla. Retken aluksi tutustutaan yhdessä Ajapaikin käyttöön ja jälleenvalokuvaukseen, joten sinun ei tarvitse olla mestarivalokuvaaja!

Retki kestää reilun tunnin ja sen aikana tallennetaan näkymiä Peltosaaren sillalta rautatieasemalle. Liikkeelle lähdetään Jukka Jalosen puistosta. Pukeuduthan säänmukaisesti! Ennakkoilmoittautuminen inka.tuominen@tuusula.fi.