Hyppää sisältöön

Rie­muk­kai­ta uu­ti­sia Rii­hi­mäel­tä: Rii­hi­mäen tai­de­museo ja Rii­hi­mäen kau­pun­gin­museo ovat nyt Museo­kes­kus Rie­mu!

Riihimäen taidemuseo ja Riihimäen kaupunginmuseo ovat yhdistäneet tilansa ja muut toimintonsa vuoden 2024 alkupuolella osoitteessa Temppelikatu 8. Kaupunginmuseo on muuttanut pois vanhalta sijainniltaan Riihimäen Rautatienpuistosta. Uuden museokeskuksen nimeksi on valittu Museokeskus Riemu.

”Nimi on positiivinen ja helposti kaupungin brändiin sopiva. Lisäksi nimi sisältää Riihimäkeen ja museoihin sisältyvät tavut. Nimi on omiaan lisäämään Riihimäen kaupungin näkyvyyttä ja vaikuttavuutta” kertoo päätöksen nimestä tehnyt elinvoimajohtaja Mika Herpiö.

Museokeskuksen uutta nimeä oli ideoimassa molempien museoiden henkilökunta. Lisäksi molempien museoiden Facebook-sivulla oli viime vuoden lopulla käynnissä nimikilpailu, johon sai jättää oman ehdotuksensa museokeskuksen nimestä. Kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvottiin Museokortti.

Riihimäen kaupunginmuseon näyttelytoiminta käynnistyy uudessa osoitteessa vaiheittain. Ensimmäinen kaupunginmuseon näyttely Visiittikortteja − Visiittikorttikuvia Riihimäen kaupunginmuseon kokoelmista avautui Temppelikadulla jo viime vuoden puolella. Näyttely on esillä 15.9.2024 saakka. Muut museokeskuksessa parhaillaan esillä olevat näyttelyt ovat taidemuseon näyttely Kahdet kasvot − Taiteilijoiden omakuvia (25.11.2023−15.9.2024) sekä pienoisnäyttely Arkipäivän elämää muinaisessa Egyptissä.

Riihimäen taidemuseo ja Riihimäen kaupunginmuseo tulevat säilymään tilojen yhdistymisestä, yhteisistä toiminnoista sekä yhteisestä nimestä huolimatta erillisinä museoina, joissa keskitytään kummankin museon omiin erityissisältöihin näyttelytoiminnassa sekä kokoelma- ja yleisötyössä.

Riihimäen taidemuseon ja Riihimäen kaupunginmuseon museotilojen yhdistymisen lisäksi myös museoiden sosiaalisen median kanavat sekä verkkosivut yhdistetään kevään 2024 aikana. Museoilla on lisäksi yhteinen lipunmyyntipiste, museokauppa ja työpajatila.

Museokeskus Riemun virallisia avajaisia vietetään loppusyksyllä 2024, jolloin luvassa myös laaja museoiden yhteinen näyttely.

Riemu on Riihimäen keskustassa hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitseva museokeskus, jossa kuvataide ja kulttuurihistoria kohtaavat iloisella ja raikkaalla tavalla. Museokeskus Riemussa toimii saman katon alla kaksi museota, Riihimäen taidemuseo ja Riihimäen kaupunginmuseo. Kahden museon voimin Museokeskus Riemu tarjoaa kävijöilleen monipuolisen ja vaihtuvan näyttelyohjelmiston sekä mielenkiintoisia oheistapahtumia kaiken ikäisille – riemulla!