Hyppää sisältöön

Matkalaukut eiliseen

Riihimäen kaupunginmuseon entisaikojen matkalaukkuja voivat lainata eskariryhmät, koululuokat, palvelutalot sekä vanhustenkeskukset. Matkalaukuissa on vanhoja esineitä, joiden ääressä ryhmät voivat viettää muisteluhetkiä. Kaikkia esineitä saa koskettaa, sillä esineet eivät ole museoesineitä, vaikka hyvin voisivat olla.

Muistelu toimii parhaiten pienessä ryhmässä. Ohjaaja avaa laukun ja nostelee esine kerrallaan kertoen jotakin esineestä, kenties omakohtaisen kokemuksen, joka saattaa toimia kimmokkeena muistelulle. Esinettä kierrätetään kädestä käteen ja rohkaistaan muistelijaa tarkastelemaan, koskettelemaan ja tunnustelemaan esinettä. Laukun koko sisältöä ei ole tarkoitus käydä kertaistunnossa läpi.

Esineiden lisäksi laukussa on pieni vihko, johon museo toivoo kirjattavaksi esineiden herättämiä muistoja. Näin vihkosta kehkeytyy aikaa myöten lisäosio matkalaukkuun.

Matkalaukkujen lainaaminen kaupungin toimijoille on ilmaista, muille lainahinta on 20e/kerta. Laina-aika 1-3 viikkoa. Eriaiheisia matkalaukkua on kolme kappaletta: koti, vapaa-aika ja kauneus

Tiedustelut:

Jaana Rantalainen

050 5001958, jaana.rantalainen(at)riihimaki.fi