Hyppää sisältöön

Kouluille ja päiväkodeille

Riihimäen kaupunginmuseo tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja tekemistä koululaisille ja päiväkoti-ikäisille. Näiltä sivuilta löydät käytännön tietoa museon tarjoamista palveluista koulusi vierailun suunnittelua varten!

Museo-opas on apunasi, kun haluat suunnitella juuri ryhmällesi sopivan, elämyksellisen museokäynnin. Kannattaa kertoa rohkeasti etukäteen omista toiveistaan vierailun ja opastuksen suhteen.

Opastus

Museossa voi vierailla ilman opastakin, mutta oppaan kanssa näyttelystä saa parhaan mahdollisen hyödyn. Opastus täytyy aina varata etukäteen. Yhteen opastusryhmään suosittelemme enimmillään 25 oppilasta.

Kerro opastusta varatessasi, haluatko opastuksen museon perusnäyttelyn vai vaihtuvien näyttelyiden puolelle. Myös yhdistelmäopastus on mahdollista. Mainitse myös, jos haluat oppaan keskittyvän johonkin tiettyyn aikakauteen tai teemaan. Kannattaa kertoa rohkeasti etukäteen omista toiveistaan vierailun ja opastuksen suhteen – oppaamme muokkaavat ja suuntaavat opastusta ikäryhmän ja erityistoiveet huomioon ottaen.

Pyrimme tekemään museokäynneistä lämminhenkisiä ja mukavia. Opas innostaa keskusteluun ja itse oivaltamiseen.

Opasvaraukset

Opastuksen kesto voidaan räätälöidä täysin ryhmän mukaan. Suositeltava minimi on kuitenkin puoli tuntia ja maksimi 1,5 tuntia.

Opastuskierrosten jälkeen voi jättää aikaa oppilaiden vapaaseen kiertelyyn näyttelyissä opettajan valvonnassa. Näyttelyyn liittyviä tehtäviä voi halutessaan kysyä etukäteen museon amanuenssilta.

Museoon tulo

Museoon tullessanne soittakaa ovikelloa, jos ovi on suljettu. Kannattaa myös varata aikaa ulkovaatteiden riisumiselle ja pukemiselle.

Lapset laskemassa mäkeä.
Lapset laskevat mäkeä.

Muuta puuhaa

Museon piha on ryhmien käytettävissä. Pihalla on penkkejä ja lava, joten eväshetket onnistuvat hyvin niillä. Pihalla ja heti vieressä olevassa puistomaisessa metsässä voi touhuta omia juttuja. Ideoita pihatouhuihin voi kysyä myös museolta, ainakin perinneleikkejä voi kokeilla.

Museossa sisällä ei valitettavasti ole erillistä ruokailutilaa ryhmäläisten omien eväiden nauttimiseen. Lämpimään aikaan se tosin on järjestettävissä museon lasikuistille.