Hyppää sisältöön

Kokoelmat

Riihimäen kaupunginmuseo tallentaa, säilyttää, tutkii sekä esittelee riihimäkeläisten ja Karjalan Antrean pitäjän evakkojen aineellista ja henkistä kulttuuriperintöä. Riihimäen kaupunginmuseon tärkein tehtävä on toimia paikallisena kollektiivisena muistina ja riihimäkeläisen identiteetin ylläpitäjänä. Paikallismuseo säilyttää ominta omaamme ja jakaa historiallista paikallistietoutta kaikenikäisille.

Kaupunginmuseon kokoelmien pohja luotiin Helsingin yliopiston Hämäläis-Osakunnan kotiseuturetkikunnan keruumatkoilla 1960-luvun alussa. Retkikunta keräsi n. 1600 esinettä museon peruskokoelmaksi.

Museon kokoelmapoliittinen ohjelma kertoo kokoelmien sisällöstä ja kartunnasta. Museon perusta on kokoelmissa ja ne kasvavat enimmäkseen lahjoitusten ja nykydokumentoinnin kautta. Kokoelmat toimivat perustana kaikelle museotoiminnalle. Kokoelmamme on ainutlaatuinen ja vain Riihimäelle ja Antreaan kuuluvaa ja sopivaa. Jokaista hankintaa harkitaan tarkoin. Hankintapäätös perustuu aina museon kokoelmapolitiikkaan.

Museon kokoelmia ja arkistoja hyödynnetään museon ulkopuolella, kuten esimerkiksi valokuva- ja arkistoaineistoa kirjoissa, näytelmissä sekä elokuvaesityksissä. Kaupunginmuseon Finna-sivustolta voi hakea kokoelmiin kuuluvia valokuvia ja esineitä hakusanoilla tai selailla kokoelmia vapaasti. Kohteita on saatavilla tällä hetkellä rajoitetusti ja niitä lisätään sivustolle museon resurssien mukaan.

Lue lisää museon kokoelmapalveluista.