Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Museomme

Kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen paikallismuseo, jonka tehtävänä on tallentaa, tutkia ja esitellä Riihimäen aineellista kulttuuriperintöä. Museolla on oma osasto myös luovutetun Karjalan Antrean pitäjän kulttuuriperinnölle.

Kaupunginmuseo sijaitsee yhdessä Riihimäen vanhimmista rakennuksista, ns. ratainsinöörin talossa kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Rautatienpuistossa.

Museon perusnäyttely Takamaasta kaupungiksi kertoo elämästä Riihimäen seudulla kivikaudesta nykypäivään.

Museolla on vuosittain 2-3 vaihtuvaa näyttelyä ja pienoisnäyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia.

Internetissä museo näkyy kotisivujensa lisäksi Riihimäen entisten nuorten kartsamuistosivulla kartsalla.fi sekä Facebookissa www.facebook.com/Riihimäen-kaupunginmuseo.

Tällä hetkellä rkmkokoelmat.fi -sivusto on suljettu. Se avataan, kun saadaan tarkistettua, ettei siellä ole 25.5.2018 voimaan astuneen EU:n tietosuoja-asetuksen vastaisia tietoja näkyvillä. Jos kuitenkin saamme uuden kokoelmahallintaohjelman käyttöömme jo ennen sitä, uusi ohjelma korvaa sivuston.

Museon hallinto

Riihimäen kaupunginmuseo ja Riihimäen taidemuseo muodostavat yhdessä Riihimäen kaupungin museot –yksikön, jonka päällikkönä toimii johtava intendentti Helena Lindstén. Yksikkö kuuluu Riihimäen elinvoimapalveluihin.