Hyppää sisältöön

Esinekokoelmat

Riihimäen kaupunginmuseon esinekokoelmat sisältävät Riihimäen esineellistä kulttuuria esihistorialliselta ajalta nykypäivään.

Kansatieteelliset ja kulttuurihistorialliset kokoelmat kertovat alueen ihmisten elämästä, arjesta ja juhlasta. Kokoelmissa on esineistöä riihimäkeläisestä elämänmenosta: kodeista, kaupankäynnistä, maataloudesta, teollisuudesta ja muista elinkeinoista, pukeutumisesta, kouluista ja harrastuksista.
Oman kokonaisuutensa muodostaa museon Antrea-kokoelma.

Esinekokoelmien perusta on Helsingin yliopiston Hämäläis-Osakunnan vuonna 1961 Riihimäellä keräämä kokonaisuus. Kokoelmat ovat karttuneet lahjoituksin. Lahjoittajia ovat olleet yksityiset henkilöt, yritykset ja yhdistykset.

Yksittäisiä esineitä lainataan museon ulkopuolelle muiden museoiden näyttelyihin. Yksityishenkilöille kokoelmiin kuuluvia esineitä ei lainata.

Kokoelmia on nähtävillä museon perusnäyttelyssä ja vaihtuvissa näyttelyissä. Esineistä on digitoitu tällä hetkellä noin 12 000 kpl.

Kaupunginmuseon Finna-sivustolta voi hakea kokoelmiin kuuluvia esineitä hakusanoilla tai selailla kokoelmia vapaasti. Esinekuvia on saatavilla tällä hetkellä rajoitetusti ja niitä lisätään sivustolle museon resurssien mukaan.