Hyppää sisältöön
Neste Oil Riihimäki, Hannu Hietanen Oy.
Neste Oil Riihimäki, Hannu Hietanen Oy.

Kirjauksentie Kesoil – Neste

Riihimäen Autopalvelu Ojala ja Rautanen myivät autoja ja autotarvikkeita Valtakäyrän tehdaskiinteistössä 1970-luvun puolivälistä alkaen. Autopalvelulle rakennettiin 1986 uudet automyymälä-, rengasmyymälä-, korjaamo- ja huoltoasematilat kahvioineen Kirjauksentie 2:een. Kesoil-aseman esimiehenä toimi Heikki Seuranen, joka oli aiemmin työskennellyt Autopalvelun varaosapäällikkönä.

Riihimäen Autopalvelu meni konkurssiin 1991, ja Heikki Seuranen jatkoi Kesoilin pitämistä, nyt yrittäjänä. Myös korjaamolle ja rengasmyynnille sekä automyynnille tulivat uudet, erilliset yrittäjänsä. Kahviolla oli oma yrittäjä ollut aiemminkin, mutta 1993 Seurasen perhe jatkoi jonkin aikaa poissa toiminnasta ollutta kahviota. Kesoil muuttui Nesteen väreihin 1998 ja H&R Seuranen Ky jatkoi Nesteen yrittäjänä.

Tienvarsimainos, ”pyloni”, oli Nesteen, muu huoltamotoiminta yrittäjän. Vakiintunut asiakaskunta pysyi ja 1990-luvun myötä moottoriurheiluväki tuli hyvin läheiseksi, suurelti Seurasen oman harrastuksen myötä. Maininnan arvoista on myös se, että Seurasen asema oli Suomessa aivan ensimmäisiä, joilla maksuvälineenä kävi Visa Electron.

Myös ammattiautoilijoista monet ovat vakituisia asiakkaita. Auto-Cityn, Karavaanin ja Sakonkadun TB:n purkamisen myötä Kirjauksentielle on tullut näiden asemien entisiä vakioasiakkaita. Perinteinen käsipumppu valmiille 2-tahtibensiiniseokselle on aseman erityispiirre.

Seurasten jäätyä eläkkeelle huoltoaseman yrittäjänä on jatkanut Hannu Hietanen. Nykyään Neste Riihimäki Kirjauksentie erottuu olemalla edelleen huoltoasema. Palveluina ovat mm. sulkien, lamppujen ja akkujen vaihdot, autoimuri, polttoöljyn ja nestekaasun myynti sekä pikapesu, jossa auto esipestään ennen konepesua.