Hyppää sisältöön
Shell Simpukka Kaarlonkatu.
Shell Simpukka Kaarlonkatu.

Shell Simpukka Kaarlonkatu

Suomen Shell avasi uuden Shell Simpukan Kaarlonkatu 1:een Hirsimäessä keväällä 1972. Keskuskadun Shellin asemanhoitaja Esko Helander otti myös uuden toimipisteen hoteisiinsa.

Simpukka oli Riihimäen ensimmäinen öljy-yhtiön valtakunnallisen konseptin mukainen ruokapaikka. Samalla Kaarlonkadun asema oli ja on edelleen täyden palvelun huoltoasema huolto- ja pesuhalleineen.

Helanderin jälkeen yrittäjäksi Shelleille tuli Timo Lehtinen, joka jatkoi Keskuskadun aseman loppumisen jälkeen vielä kymmenisen vuotta Kaarlonkadulla. Vuodesta 2000 alkaen aseman yrittäjinä ovat toimineet Marjo ja Hannu Lehtorinne.

Asema peruskorjattiin ja osin laajennettiin 2000-luvulla. Shellin myytyä Suomen huoltoasematoimintonsa St1:lle vuonna 2010, muuttuivat mittarit Kaarlonkadullakin Shell Express -automaateiksi. Yrittäjäpariskunta Lehtorinne on jatkanut aseman vuokraajana huolto-, pesu- ja kahvilapalveluiden osalta. Yhtiöistä riippumatta Simpukan kahviolla on hyvin vakiintunut asiakaskunta ja kahviolla on oma uskollinen käyttäjäjoukkonsa.